Nyheder

706, 2022

Dansk og økologisk whisky og gin fra Mosgaard

Efter mange forespørgsler har vi nu endelig fundet den helt rigtige producent af dansk og økologisk whisky - nemlig Mosgaard Whisky. Sammen med de tre nye whiskyer introducerer vi også fire økologiske gin. Om Mosgaard Whisky Nær Fyns sydøstlige kystlinje ligger gården Fredelighed. Gitte og Jes Mosgaard har nænsomt forvandlet den gamle gård til et mikrodistilleri. Her har de en mission om at tage de skotske traditioner lidt videre ved at tilføje dansk smag, design og traditioner for økologiske fødevarer af høj kvalitet. Økologiske ingredienser gør en forskel Mosgaard Whisky har valgt udelukkende at anvende de bedste økologiske råvarer til deres spiritus. Økologien sikrer den absolutte højeste renhed i smagen, og sammen med den høje kvalitet af vandet på Sydfyn er det med til at sikre den størst mulige renhed i det færdige produkt. Siden distilleriets begyndelse i 2015, har deres produkter og særligt deres whisky vundet adskillige internationale priser og anerkendelser. Blandt andet blev Pedro Ximenez whiskyen tildelt guld Berlin International Spirits Competition i 2020 samt kåret som BEST DANISH SINGLE MALT at World Whiskies Awards 2021

405, 2022

Grands Vin – Dansk solskin på flaske!

Sofie, der er kvinden bag Grands Vin, og Local Spirits skyder sommeren i gang med et solrigt tilbud. Du får nemlig 1 UB flaske, for hver 12 flasker der bestilles kun i dag. Så er vi sikre på, at sommeren kommer flyvende til os. Siden 1966 har Sofie Grands bedsteforældre, Tove og Ejner, produceret deres egen vin. I 2015 besluttede Sofie, at hun ville gøre dem kunsten efter og begyndte derfor at producere Grands Vin Dansk Rosé – en unik rosévin lavet på danske solbær. Sofie har siden da udvidet sortimentet med en dansk hvidvin lavet på stikkelsbær. Både roséen og hvidvinen er perfekt i solen både til mad og for sig selv. Produktionen foregår på deres gård i byen Bjerne, der ligger uden for den sydfynske havneby Faaborg. Her står Sofies mor, Helle, for al produktion, og hun sørger for at producere ny, frisk vin, som hun og bedsteforældrene får glæden af at prøvesmage, inden den tappes på flaske. Al vinen er produceret på 25l balloner på mormor Toves gamle opskrift. Alle bærerne er fra en lokal frugtavler på Fyn. Sofie og Grands Vin er desuden kendt for Løvens Hule, hvor hun i sommeren 2021 fik lov at servere Dansk Rosé for løverne.

2604, 2022

Lokale Rødder er tilbage på lager!

Vi kan med begejstring i stemmen nu fortælle, at vi igen kan tilbyde Lokale Rødders tre klassiske varianter for første gang i meget lang tid. Derfor sætter vi fuldt fokus på de skønne gourmetchips i hele april. Det betyder, at vi kommer en pose chips i alles ordre i april. I 2015 fik Danmark sin første og hidtil eneste mikroproducent af kartoffelchips. Lokale Rødder laver grydefriterede kartoffelchips, der er tilberedt i små partier. De samarbejder med små passionerede kartoffelavlere og stræber efter at lave smagfulde kartoffelchips med lidt kant og karakter. Lokale Rødder har endnu ikke deres egen fabrik, men låner en lille en i Sydsverige. Lokale Rødder blev grundlagt af de to bornholmske barndomsvenner Christian og Magnus – en opfindsom historiker og en dygtig kok – da den første udfordrede den anden til at lave verdens bedste kartoffelchips. I dag findes der tre varianter; Mariager Sydesalt, Eddike-Ramsløg og Tomat-Peber. De er perfekte i gavekurve, som snack i baren og som tilbehør i mini-baren på hoteller.

2303, 2022

Caperitif – Dansk & Sydafrikansk vermouth

I slutningen af ​​det 20. århundrede var Caperitif blevet en spøgelsesingrediens i klassiske cocktailopskrifter. Hvad var denne mystiske ‘Cape Aperitif’, der blev refereret til i den klassiske cocktailbibel fra slutningen af ​​1800-tallet, Savoy Cocktail Book? Dette spørgsmål stillet af en eventyrlysten dansk mixolog førte til et møde med en eventyrslysten sydafrikansk vinproducent og genfødslen af ​​Sydafrikas engang så berømte vermouth.   Mixologen, Lars Erik Lyndgaard Schmidt, der fandt spøgelset på siderne i den klassiske Savoy Cocktail Book, besluttede at udforske ideen om at give liv til ånden igen. Hans søgen efter spøgelsesingrediensen førte ham til Adi Badenhorst og Caperitifs comeback i mixologiens verden. Caperitif er kendt som mixer i 30érnes London og fremtrædder i Harry Craddock’s “The Savoy Cocktail Book” og De Fleury’s “1700 Cocktails for the man behind the bar”, hvilket gør Caperitif til en klassiker på barer verden rundt.   Caperitif er lavet af vin forstærket med spiritus, som er blidt sødet med druens sukker. Dernæst er der tilføjet den bittre smag af kinabark og smagt til med et udvalg af omkring 35 naturlige botaniske ingredienser, herunder Fynbos, Kalmoes og Naartjie.

1002, 2022

Den Klodsede Bjørn i Caribien

Frederik og Naja fra Den Sidste Dråbe og Den Klodsede Bjørn er nu klar med deres egne prisstærke rom.   Som indehavere af såvel Den Klodsede Bjørn som Den Sidste Dråbe er Frederik Plum og Naja Olesen vant til at smage sig gennem mange forskellige rom og udvælge netop det bedste til deres kunder og følgere. Derfor lancerer de nu deres egne særaftapninger af rom fra Panama og Den Dominikanske Republik.   Panama 6 YO. Den første - en 6 års rom fra Panama talte instinktivt til deres smagsløg, da de første gang smagte en aftapningen for flere år siden. Rommen er uden tilsat sukker, men har stadig en meget fin sødme og vaniljesmag. Med de 6 år har den masser af fadsmag og samtidig en dejlig friskhed og god skarphed, hvor alkoholens frugtnoter ikke forsvinder i fadsmag – blandt andet den helt karakteristiske smag af tropiske frugter og kokos. Meget fint balanceret. Det er en af de rom, der bare rammer – hvor alle parametre på en gang passer sammen.   Dominan Republic 8 YO. Den anden rom  fra Den Dominikanske Republik er efter Frederik og Najas mening et perfekt eksempel på en rom inden for den spanske rom-genre. Den har nemlig alt det, som rom-folk flest genkender og elsker fra den søde og vanilje-tunge romtradition. Rommen er lagret 8 gode år og har en dejlig duft og smag af vanilje og brændte fadnoter. Der er tilsat 20 gram sukker per liter, så den er sød, men ikke på den likøragtige måde, hvor fadnoterne fortoner dig i sukkersødme. Det er bare vildt godt og en rom, som alle kan lide.

1412, 2021

Phantom med ny limiteret rom i co-lab med svensk kult-band

Som efterfølger til den store succes med verdens første champagne-fadlagrede rom Midnight Flyer, er Phantom Spirits nu klar med avantgarde-rommen Burn For Me, der er resultatet af innovativ fadlagring og et co-lab med de svenske kult-rockere fra Night Flight Orchestra. Burn For Me er en sød og varm rom med duft af citrus. Rommen er født ud af kombinationen af røget og tropisk 8 års rom fra Barbados samt de unikke kvaliteter ved Riesling-fadene fra topproducenten Meierer Weingut. En perfekt rom med kant og kvalitet, der kan forsøde julen og udgøre en perfekt gave til det rock- og romelskende familiemedlem.