Om Local Spirits

Local Spirits blev grundlagt i 2016 under navnet Nordic Spirits. Firmaet blev grundlagt af en række af de første små uafhængige spiritusproducenter i Danmark som Skotlander Rum, Herbie Gin og Den Klodsede Bjørn Vodka med det formål at skabe en distributionsplatform for de danske mikroproducenter. Dansk mikroproduceret spiritus havde længe haft vokseværk, og i årene op til grundlæggelsen var det blevet muligt at få produkter som rom, whisky, gin, vodka og brændevin fra små lokale kvalitetsproducenter.

Men mikrodestillerierne havde svært ved at være til stede alle steder på én gang. Der er kun 24 timer i døgnet, og deres primære fokus var ofte på produktionen. Samtidig var de gamle distributionsselskaber indenfor spiritus fokuseret på distribution af egne importerede produkter, hvorfor det var svært at få distribueret og solgt de lokale produkter via de eksisterende distributionskanaler.

Local Spirits samler alle producenternes produkter på ét samlet lager, hvilket muliggør, at specialhandel, hoteller, restauranter og barer på én og samme levering kan bestille alt fra gin, vodka, whisky og rom til tonics, frugtvin, sirupper og likører fra et bredt udsnit af de bedste danske producenter.

Local Spirits forhandler i dag over 300 produkter fra 25 forskellige danske producenter. 40 % af sortimentet er økologisk og de fleste bestsellere sælges foruden i flaske også i bæredygtige og prisbesparende emballageformer, der gør det muligt at anvende lokale og økologiske produkter i større skala. Local Spirits fører i tillæg til alle de lokale kvalitetsprodukter et lille velvalgt udvalg af importerede produkter, særligt vermouth, der komplimenterer de danske produkter. Kunderne tæller foruden specialbutikker især restauranter, barer, festivaller og hoteller, herunder mange af Danmarks mest profillerede udskænkningssteder som Roskilde Festival, Guldsmeden-hotellerne og Villa Copenhagen.

Local Spirits står inde for kvaliteten af alle produkter og de unikke med producenter bag. Der findes ikke én samarbejdspartner, som vi i Local Spirits ikke kender personligt og som vi er utroligt stolte af at repræsentere. Derfor kan man som kunde, føle sig helt sikker på kvaliteten af produktet, selvom man prøver nye spændende varianter af.

Fra Nordic Spirits til Local Spirits

Navneskiftet skal sætte en tyk streg under, at vores afsæt er lokalt – altså dansk; og ikke skandinavisk eller nordisk, som vores nu tidligere navn kunne indikere. For mere end 90 % af de produkter, vi sælger, er lavet her i Danmark af de fremmeste producenter indenfor produktion af spiritus, frugtvin, sirup og mixere.

Uafhængige producenter

I ordet Local ligger også, at vi er de uafhængige små kvalitetproducenters distributionsselskab.Vi bliver aldrig en one-stop-shop, der forhandler multinationale selskabers globale brands. Nej, vi kender hver og en af vores producenter personligt; også de få udenlandske, og sætter en ære i, at repræsentere dem overfor alle jer kunder.

Økologi som bærende princip

Lige siden vores grundlæggelse har vi haft en en ambition om at være med til at fremme økologi. Gennem vores nære samarbejde med Roskilde Festival og den 100 % økologiske hotelkæde Guldsmeden Hotels, har vi søgt at gøre lokale økologiske produkter til en del af kernen i vores forretning. Ca. 40 % af vores salg er idag økologisk og andelen stiger måned for måned, efterhånden som Local Spirits overtager distributionen for flere øko-producenter og bliver leverandør på spiritus og associerede varer til det voksende antal af øko-fokuserede kunder.