Bæredygtighed

Bæredygtig spiritus?

Hos Local Spirits vil vi gerne gøre vores for at fremme bæredygtigheden af spiritusproduktion og -servering. Derfor har vi arbejdet meget med at fremme brugen af bulk-varer frem for almindelige glasflasker. Det betyder, at en række af vores bestsellers findes på 10 liters dunke, som er nemme at tappe over på den samme glasflaske igen og igen. Yderligere findes et udvalg af vores produkter på ecoTOTE, som er navnet på de enheder der indgår i vores closed-loop distributionssystem, opfundet af ecoSPIRITS. Genbrug er nemlig klart at foretrække over genanvendelse, når vi leder efter måder at mindske vores aftryk på. Er du nysgerrig på forskellen kan du læse om den hos Dansk Retursystem. Emballage er en af de væsentligste faktorer, der bidrager til vores CO2-fodaftryk i spiritusindustrien. Kigger man på de forskellige emballageformer, er glas den tungeste i forhold til CO2-udledning. Selvom vi er blevet bedre til at genbruge glas, særligt i Europa, er der stadig meget at spare ved at købe spiritus i plastikdunke eller på ecoTOTE. Både vægten af og formen på glasflasker gør dem nemlig upraktiske og dyre at transportere. Så ved at erstatte de tunge glasflasker med stabelbare enheder kan der transporteres meget mere spiritus pr. transport og derved spares en masse brændstof.

EcoSPIRITS og spiritus på bulk

Helt fra start, har vi ønsket at være med til at gøre verden mere bæredygtig. Vi fandt hurtigt en måde, hvorpå vi via mere bæredygtige emballageformer, kunne gøre det muligt at sælge lokale og økologiske produkter i mængder og til priser, som gav mening for kunderne. Faktisk sparer man mere end 9 kg CO2e pr. plastikdunk spiritus, når man sammenligner med udledningen forbundet med at producere samme mængde spiritus på almindelige glasflasker, såfremt de ikke er genbrugt. 9 kg CO2e lyder måske ikke af meget, men det svarer faktisk til over 75 km i en ny diesel- eller benzinbil. Dertil kommer udledningen af CO2 forbundet med transporten af fulde og tomme beholdere, hvor spiritus som fylder mindre, også er at foretrække. Med vores samarbejde med ecoSPIRITS har vi taget næste skridt i bæredygtighedens tegn, både for os selv og på vegne af det danske spiritusmarked. Med deres løsning er det nemlig muligt at begrænse udledningen af CO2 med 60-90% sammenlignet med traditionel emballage til spiritus. Læs meget mere om hvem de er her.

Hjælp os med at hjælpe dig

Vi har selvfølgelig, og heldigvis, fået hjælp undervejs på vores rejse, og det af både små og store spillere på markedet. Eksempelvis har Roskilde Festival stået med åbne arme og stor nok efterspørgsel til, at vi, i samarbejde med de danske producenter, har omlagt flere af deres produkter til at være økologiske. Samtidig gør vi os hele tiden tanker om, hvordan vi kan blive endnu mere bæredygtige. I den grønne omstilling tæller hvert et tiltag, hvorfor vi også meget gerne vil høre fra dig, hvis du gør dig tanker om at gå mere bæredygtige veje. Vi ved nemlig, at vi kommer længst når vi slår hovederne sammen.

Har du spørgsmål til noget af det ovenstående eller bare et ønske om at høre mere, så tag endelig fat i os!

Læs også om Local Spirits’ økologiske initiativer