Nyheder

811, 2022

Månedens fokus Kirsebær i den lækreste form fra Frederiksdal

Sur Lie - den perfekte dessertvin Frederiksdal Sur Lie er både anmelderrost og prisbelønnet. Det bliver ikke meget bedre end et glas dansk Sur Lie, når Risalamanden skal nydes juleaften. Med sin perfekte balance mellem syrlighed og sødme er Sur Lie en vin, der favner bredt og komplimenterer risalamande, mørk chokolade, ost og alskens desserter optimalt.   Dansk verdensklasse Frederiksdal Kirsebærvin er et landskendt brand, der byder på en kvalitet ud over det sædvanlige. Med afsæt i det unikke Stevnskirsebær producerer Frederiksdal fra de solbeskinnede marker i Harpelunde på Lolland en kirsebærvin i absolut verdensklasse. Det er bestemt ikke uden grund, at Sur Lie også ledsager Risalamanden på flere af Danmarks bedste restauranter - også dem med stjerner.

1710, 2022

Santa Baby Gløgg – Tilbage igen!

Endelig varmer vi op til gløggsæson, og er der en bedre måde at starte på end med dansk øko-gløgg? Heldigvis er Søren fra Copenhagen Winery tilbage med hans fantastiske Santa Baby Gløgg. Og i den danske ånd, er den lavet på en base af æbler, solbær og blommer, der giver en kompleks og dyb smag af modne bær og frugter. Vinen er efterfølgende tilsmagt med egen æblebrandy og klassiske julekrydderier. Alle råvarerne er økologiske, af bedste kvalitet og håndteret med kærlighed. Dette blev blandt andet anerkendt da den sidste år vandt prisen for mest nyskabende gløgg ved DM i gløgg. Server gløggen varm v. 65 Grader eller kold med en isterning – Den fungerer godt på begge måder. Et innovativt vineri Du har måske hørt om ham før, men bag Copenhagen Winery står Søren Damgaard. I 2016 begyndte Søren at fremstille økologisk frugtvin. Ideen var at skabe den bedst smagende frugtvin i Danmark, og allerede tre år senere blev Copenhagen Winery tildelt to guldmedaljer og titlen ”Bedste frugtvin 2019”. Herfra har Søren fortsat eventyret, og fra sin have på Amager og sin gård ved Lynge i Nordsjælland, render en Ole Opfinder rundt og eksperimenterer dagen lang med sjældne æblesorter, blomster, bær og alt hvad det danske land har at byde på.

908, 2022

Noma-pionererne fra Empirical Spirits nu hos Local Spirits

Vi håber, at I har nydt sommeren og er klar til en måned fyldt med nyheder om alt det spændende, der er sket siden sidst. Øverst på vores liste står vores samarbejde med Empirical Spirits, som vi nu glædeligt kan præsentere. Vi har deres tre cocktails; CAN 01, 02 og 03 på lager samt begge deres spiritus-varianter; The Plum, I Suppose og Ayuuk. De to sidstnævnte findes foruden på 50 cl flasker også på 10 liters dunke til on-trade. Fra Noma-drenge til spiritusproducenter Hvis man skulle beskrive Empirical med ét ord, ville det nok være eksperimenterende, og hvis man spørger mændene bag, vil de sige, at Empirical ikke bare er en spiritusproducent, men en smagsvirksomhed. Siden deres start i 2017 har Lars Williams and Mark Emil Hermansen fundet inspiration i den betydning, som smag har på vores minder. Med en næsten barnlig nysgerrighed, har de udfordret de traditionelle rammer for spiritus, hvilket har ført til nogle smagsbomber for tungen, som man ikke vil fortryde. Denne tilgang har de taget med fra deres tid i den verdenskendte restaurant Noma, hvor Mark har været konceptchef og Lars bl.a. har stået med ansvaret for deres testkøkken. Som Noma, tør Empirical at lade smagen diktere vejen, hvorfor kategorisering sekundært. Her er det ikke vigtigt, at spiritussen passer ind i de traditionelle rammer.

706, 2022

Dansk og økologisk whisky og gin fra Mosgaard

Efter mange forespørgsler har vi nu endelig fundet den helt rigtige producent af dansk og økologisk whisky - nemlig Mosgaard Whisky. Sammen med de tre nye whiskyer introducerer vi også fire økologiske gin. Om Mosgaard Whisky Nær Fyns sydøstlige kystlinje ligger gården Fredelighed. Gitte og Jes Mosgaard har nænsomt forvandlet den gamle gård til et mikrodistilleri. Her har de en mission om at tage de skotske traditioner lidt videre ved at tilføje dansk smag, design og traditioner for økologiske fødevarer af høj kvalitet. Økologiske ingredienser gør en forskel Mosgaard Whisky har valgt udelukkende at anvende de bedste økologiske råvarer til deres spiritus. Økologien sikrer den absolutte højeste renhed i smagen, og sammen med den høje kvalitet af vandet på Sydfyn er det med til at sikre den størst mulige renhed i det færdige produkt. Siden distilleriets begyndelse i 2015, har deres produkter og særligt deres whisky vundet adskillige internationale priser og anerkendelser. Blandt andet blev Pedro Ximenez whiskyen tildelt guld Berlin International Spirits Competition i 2020 samt kåret som BEST DANISH SINGLE MALT at World Whiskies Awards 2021

405, 2022

Grands Vin – Dansk solskin på flaske!

Sofie, der er kvinden bag Grands Vin, og Local Spirits skyder sommeren i gang med et solrigt tilbud. Du får nemlig 1 UB flaske, for hver 12 flasker der bestilles kun i dag. Så er vi sikre på, at sommeren kommer flyvende til os. Siden 1966 har Sofie Grands bedsteforældre, Tove og Ejner, produceret deres egen vin. I 2015 besluttede Sofie, at hun ville gøre dem kunsten efter og begyndte derfor at producere Grands Vin Dansk Rosé – en unik rosévin lavet på danske solbær. Sofie har siden da udvidet sortimentet med en dansk hvidvin lavet på stikkelsbær. Både roséen og hvidvinen er perfekt i solen både til mad og for sig selv. Produktionen foregår på deres gård i byen Bjerne, der ligger uden for den sydfynske havneby Faaborg. Her står Sofies mor, Helle, for al produktion, og hun sørger for at producere ny, frisk vin, som hun og bedsteforældrene får glæden af at prøvesmage, inden den tappes på flaske. Al vinen er produceret på 25l balloner på mormor Toves gamle opskrift. Alle bærerne er fra en lokal frugtavler på Fyn. Sofie og Grands Vin er desuden kendt for Løvens Hule, hvor hun i sommeren 2021 fik lov at servere Dansk Rosé for løverne.

2604, 2022

Lokale Rødder er tilbage på lager!

Vi kan med begejstring i stemmen nu fortælle, at vi igen kan tilbyde Lokale Rødders tre klassiske varianter for første gang i meget lang tid. Derfor sætter vi fuldt fokus på de skønne gourmetchips i hele april. Det betyder, at vi kommer en pose chips i alles ordre i april. I 2015 fik Danmark sin første og hidtil eneste mikroproducent af kartoffelchips. Lokale Rødder laver grydefriterede kartoffelchips, der er tilberedt i små partier. De samarbejder med små passionerede kartoffelavlere og stræber efter at lave smagfulde kartoffelchips med lidt kant og karakter. Lokale Rødder har endnu ikke deres egen fabrik, men låner en lille en i Sydsverige. Lokale Rødder blev grundlagt af de to bornholmske barndomsvenner Christian og Magnus – en opfindsom historiker og en dygtig kok – da den første udfordrede den anden til at lave verdens bedste kartoffelchips. I dag findes der tre varianter; Mariager Sydesalt, Eddike-Ramsløg og Tomat-Peber. De er perfekte i gavekurve, som snack i baren og som tilbehør i mini-baren på hoteller.