Slået op d.

Caperitif – Dansk & Sydafrikansk vermouth

Caperitif

I slutningen af ​​det 20. århundrede var Caperitif blevet en spøgelsesingrediens i klassiske cocktailopskrifter. Hvad var denne mystiske ‘Cape Aperitif’, der blev refereret til i den klassiske cocktailbibel fra slutningen af ​​1800-tallet, Savoy Cocktail Book? Dette spørgsmål stillet af en eventyrlysten dansk mixolog førte til et møde med en eventyrslysten sydafrikansk vinproducent og genfødslen af ​​Sydafrikas engang så berømte vermouth.

 

Mixologen, Lars Erik Lyndgaard Schmidt, der fandt spøgelset på siderne i den klassiske Savoy Cocktail Book, besluttede at udforske ideen om at give liv til ånden igen. Hans søgen efter spøgelsesingrediensen førte ham til Adi Badenhorst og Caperitifs comeback i mixologiens verden. Caperitif er kendt som mixer i 30érnes London og fremtrædder i Harry Craddock’s “The Savoy Cocktail Book” og De Fleury’s “1700 Cocktails for the man behind the bar”, hvilket gør Caperitif til en klassiker på barer verden rundt.

 

Caperitif er lavet af vin forstærket med spiritus, som er blidt sødet med druens sukker. Dernæst er der tilføjet den bittre smag af kinabark og smagt til med et udvalg af omkring 35 naturlige botaniske ingredienser, herunder Fynbos, Kalmoes og Naartjie.