Endelig varmer vi op til gløggsæson, og er der en bedre måde at starte på end med dansk øko-gløgg? Heldigvis er Søren fra Copenhagen Winery tilbage med hans fantastiske Santa Baby Gløgg. Og i den danske ånd, er den lavet på en base af æbler, solbær og blommer, der giver en kompleks og dyb smag af modne bær og frugter. Vinen er efterfølgende tilsmagt med egen æblebrandy og klassiske julekrydderier. Alle råvarerne er økologiske, af bedste kvalitet og håndteret med kærlighed. Dette blev blandt andet anerkendt da den sidste år vandt prisen for mest nyskabende gløgg ved DM i gløgg. Server gløggen varm v. 65 Grader eller kold med en isterning – Den fungerer godt på begge måder.
Et innovativt vineri
Du har måske hørt om ham før, men bag Copenhagen Winery står Søren Damgaard. I 2016 begyndte Søren at fremstille økologisk frugtvin. Ideen var at skabe den bedst smagende frugtvin i Danmark, og allerede tre år senere blev Copenhagen Winery tildelt to guldmedaljer og titlen ”Bedste frugtvin 2019”. Herfra har Søren fortsat eventyret, og fra sin have på Amager og sin gård ved Lynge i Nordsjælland, render en Ole Opfinder rundt og eksperimenterer dagen lang med sjældne æblesorter, blomster, bær og alt hvad det danske land har at byde på.